Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Στο λεωφορείο με το καρότσι

Τι ήθελες καλή μου να πάρεις το λεωφορείο με το μωρό?
Αυτό σκεφτόμουν με το που κατέβηκα....
Σήμερα από το πρωί είμαστε με τον Κωνσταντίνο όλη μέρα στη βόλτα. Το απόγευμα λοιπόν, σκέφτεται η δόλια η μάνα, φωναχτά "Κωνσταντίνε μήπως να κατεβούμε μέχρι την πλατεία (Ν.Σμύρνης) να πάμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και να κάνουμε βόλτα, να παίξεις και εσύ και να σε κεράσω και κέικ από ένα συμπαθητικό καφέ που φτιάχνει υπέροχα κέικ?". 
Ο Κωνσταντίνος φυσικά απάντησε άμεσα και χωρίς περιστροφές: "άτα, θέλω, κέικ, πατεία". 
Κατεβαίνουμε λοιπόν με το υπέροχο κόκκινο καρότσι μας, εφοδιαζόμαστε με κέικ, πληρώνουμε το λογαριασμό και πάμε βόλτα. 
Αφού λοιπόν μας έχει βγει το λάδι να κυνηγάμε τον Κωνσταντίνο - ήρθε και μας βρήκε η αγαπημένη φίλη Μ., ήρθε η ώρα να φύγουμε. 
Η ταλαίπωρη μάνα αποφασίζει να μην ανέβει την ανηφόρα για το σπίτι και πάει να πάρει το λεωφορείο. Μετά από 10 λεπτά καταφτάνει.
Αφού ανεβαίνουν όλοι οι βιαστικοί συμπολίτες μας, ανεβαίνει και η μάνα με τον Κωνσταντίνο, δεμένο στο καρότσι και πριν προλάβω να βάλω τον μικρό στη θέση για τα καρότσια φωνάζει ο οδηγός:
"Τα καρότσια απαγορεύονται στο λεωφορείο" με ύφος εκατό καρδιναλίων. 
Και τα παίρνει η μάνα η οποία έχει πάρει πολλές φορές τον μικρό με το λεωφορείο και δεν την το έχει πει πότε ξανά αυτό κανείς. 
Δεν θα σας περιγράψω άλλο από τον διάλογο, αλλά σκέφτομαι γιατί πρέπει να συναντάς συνέχεια εμπόδια ως γονιός; Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα αυτοκίνητα, οι δημοτικοί σταθμοί είναι λίγοι, ε να μην μπορείς να μπεις και σε λεωφορείο.... αυτό πάει πολύ! 

ΥΣ. Σας μεταφέρω ακριβώς τι λέει ο Κανονισμός για τα Μέσα Μεταφοράς. Δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύονται τα καρότσια...λέει ότι μεταφέρονται κλειστά. Και αναρωτιέμαι, το μωρό τι θα το κάνεις? να το κρατήσεις στα χέρια... πόσο ασφαλές είναι αυτό? 

Γ.  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΙ∆ΙΚΩΝ ΚΑΡΟΤΣΙΩΝ 
Στα λεωφορεία και τρόλλεϋ τα παιδικά καρότσια µεταφέρονται κλειστά. Στις περιπτώσεις 
που αυτό δεν είναι εφικτό ή ο συνοδός τους προτιµά  να µεταφέρει το παιδί µέσα σε 
αυτό, επιτρέπεται η µεταφορά ενός ανοικτού παιδικού καροτσιού ανά όχηµα και µόνο 
εφόσον ο οδηγός κρίνει ότι η πληρότητα του οχήµατος το επιτρέπει. 
Στην περίπτωση αυτή ο συνοδός υποχρεούται : 
1. Να επιβιβαστεί / αποβιβαστεί από τη µεσαία (-ες) θύρα (-ες) 
2. Να τοποθετήσει το καρότσι µε τέτοιο τρόπο, ώστε να µην ενοχλεί τη διέλευση και 
κίνηση άλλων επιβατών εντός του οχήµατος. 
3. Να βρίσκεται πλησίον του καροτσιού, να το κρατά και γενικά να φροντίζει για την µη 
πρόκληση τραυµατισµού ή όχλησης άλλων επιβατών. 
4. Το παιδί να είναι δεµένο και το καρότσι να έχει φρένο. 
Στον ηλεκτρικό σιδηρόδροµο, το µετρό, το τραµ και τον προαστιακό δεν υπάρχουν 
περιορισµοί στη µεταφορά παιδικών καροτσιών. 


4 σχόλια:

 1. Το χειρότερο είναι το ύφος του οδηγού. Δεν έιμαι μάνα αλλά χρησιμοποιώ καθημερινά λεωφορείο εδώ και χρόνια. Έχω έχω δει δεκάδες μητέρες με καροτσάκια και μια φορά πέτυχα οδηγό να μην επιτρέπει σε μια μητέρα να μπει με το καροτσάκι. Το ύφος του ήταν απαράδεκτο....Καλό Πάσχα σου εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. EGO SIMERA PERIMENA TO LEOFORIO ME TI MIKRULA MY PU KIMOTANE STO KAROCI BIKAME OREA KE KALA KE DYO KORICIA ADIASAN TO HORO NA VALO TO KAROCI STI STIGMI DHIO KIRIES PIANUN TO XORO KE MU LENE OTI TO KAROCI METAFERETE KLISTO MESA STO LEOFORIO
  DILADI EMIS ME KAROCIA PU PAME TI NA EKANA DILADI NA PARO TO PEDI AGALIA POS NA KLISO TO KAROCI PU NA VALO TO PEDI 😯😱😞🙈🙉🙊

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άσχημο το υφος του οδηγου.. Εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά αλλά έχω απο αυτά που κλεινουν ευκολα ( goo.gl/Mu7A4a) για όποιον ενδιαφερεται και την εχω αγκαλια τη μικρη δεμενη πανω μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χάρη Μακρίδη, έχετε ήδη υποβάλει δύο σχόλια με το ίδιο μοντέλο καροτσιού στο δικό μας ιστολόγιο. Τα διέγραψα γιατί θεώρησα πως εκμεταλλεύεστε το πρόβλημα για δωρεάν διαφήμιση.

   Διαγραφή