Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Back to Athens, back to reality

Επιστρέψαμε και εμείς μετά τις διακοπές στην πραγματικότητά μας...Ξέρω, μην ρωτήσετε πως περάσαμε, σας προλαβαίνω. Καλά περάσαμε, όχι τέλεια, απλά καλά. Είχαμε και κάτι δυσάρεστα στο χωριό και απλά περάσαμε καλά. Τί έμεινε από τις διακοπές; Ένα πρωινό στους μύλους του Σουλίου, βουκολικό τοπίο, ο μικρός να θέλει να μπει στο παγωμένο ποτάμι και να κλαίει με σπαραγμό που δεν τον αφήναμε να βουτήξει, μία παρέα Αυστραλών που είχαν στήσει τα camper τους στις όχθες και ατέλειωτη ζήλια για αυτό.
Κατά τ' άλλα, ότι έχουν όλοι έχουμε και εμείς. Τον μικρό δεν τον πήραν στο Δημοτικό σταθμό, οπότε πρέπει να βρούμε ιδιωτικό. Το πως θα τον πληρώσουμε είναι άλλο θέμα. Θα πουλήσουμε τα κορμιά μας, τα ελάχιστα υπαρχόντα μας, κάτι θα κάνουμε...Αλλο θέμα: οι δουλειές δεν πάνε κάλα, δεν ξέρω τι θα γίνει, άγχος με αυτό, για όλους όχι για μας. Το άσχημο είναι πως ακόμη και αν είσαι εσύ "τακτοποιημένος" με αυτά που ακούς γύρω σου αγχώνεσαι χωρίς να το θες.
 Το θετικό αυτών των ημερών, η καλή μου φίλη Μ. έχει άδεια αυτές τις μέρες οπότε έρχεται συχνά στο σπίτι για καφεδάκι, φαγητό, ανεκτίμητη βοήθεια με τον μικρό - παίζει μαζί του όσο εγώ πλένω, σφουγγαρίζω, μαγειρεύω..., και μεταξύ όλων των καλών που φέρνει, μου έφερε και ένα καταπληκτικό βιβλίο: "Η μαφία των μαμάδων" της Κέρστιν Γκίερ. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Αυτά για σήμερα, τα υπόλοιπα από αύριο!
Καλό φθινόπωρο! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου