Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Εργαζόμενη μητέρα

Όχι δεν είμαι "η Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά"...που λέει και το γνωστό τραγουδάκι του Λουκιανού! 

Είμαι η Λία και αρνούμαι πεισματικά να μπω σε αυτό το τριπάκι... Ναι δουλεύω, έχω ένα μικρό και ένα μεγάλο παιδί μέσα στο σπίτι, προσπαθώ να τα προλάβω όλα, να έχω χρόνο για τον μικρό μου και τον μεγάλο, να είναι το σπίτι καθαρό και να κυνηγάω τη δουλειά μου όσο μπορώ, αλλά πλέον έχω κάνει τις επιλογές μου και είμαι ευχαριστημένη με αυτές. 

Στα 32 μου έχω επιλέξει να είναι προτεραιότητα η οικογένεια μου με ότι σημαίνει αυτό...και αυτό σημαίνει κυρίως να αφήνεις στην άκρη τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, κυρίως στο επαγγελματικό πεδίο, να επιλέγεις να δουλεύεις λιγότερες ώρες, να περιορίζεις σημαντικά τον ελεύθερο σου χρόνο - τα ποτάκια μετά το γραφείο κομμένα, κομμωτήρια, νύχια κλπ. μόνο τα απαραίτητα, να ξενυχτάς όχι στα μπαράκια, αλλά στο κρεβάτι μάζι με τον μικρό που είναι άρρωστος ή απλά θέλει να παίξει στις 3 τα ξημερώματα. Να είσαι πτώμα όλη την μέρα από την αγρύπνια αλλά να το προσπερνάς, να πηγαίνεις τον μικρό στην παιδική χαρά, να τον κυνηγάς από πίσω και να χαίρεσαι κιόλας που πονάνε τα πόδια σου και η μέση σου...




3 σχόλια:

  1. Περιγράφεις την ευτυχία με ...άλλα λόγια! Για πολλούς αυτό που περιγράφεις είναι ευτυχία, χαρά, στόχος, σκοπός ζωής!
    Όλοι ή μάλλον οι περισσότεροι περνάνε απο αυτό το στάδιο... Επειδή "στάδιο" είναι! Όπως στάδιο, ήταν η εφηβεία, η ηλικία των 20-25 και τώρα... αυτό που ζεις... και έπεται και συνέχεια! Η οποία, άλλες φορές είναι συναρπαστική απο μόνη της και άλλες ψάχνουμε τρόπους να την κάνουμε συναρπαστική ή έστω ενδιαφέρουσα. Να είσαι καλά εσύ και τα ...παιδιά σου (ο μικρός και ο μεγάλος!), να ζήσετε και την συνέχεια! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένε μου αναγνώστη, ευχαριστώ για το σχόλιο σου...όντως είναι ευτυχία για αυτό αναφέρω πως αρνούμαι πεισματικά να γίνω η "Μαίρη Παναγιωταρά"... το τραγούδι αυτό έχει μια πικρία που δεν μου ταιριάζει καθόλου.
    ΥΣ. ο μικρός είναι ο γιος μου, ο μεγάλος ο είναι ο σύζυγος:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα φυσικά και κατάλαβα ότι τα παιδιά σου είναι ο γιός σου και ο σύζυγος! :-)) Άλλωστε η ευχή μου περιελάμβανε και τους τρεις σας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή